HTML

Danteraktív

Az információs dzsungel könyve.

Ezek követnek

Szextippet szavazatért

danteraktív 2009.03.30. 21:38

 

 

 Rogán Antal Budapest-Belváros-i polgármester, néhai pártököl bulvárlapot indított saját magáról.  Az V. Kerületi Önkormányzat gondozásában megjelenő City havi tabloid ugyanis az államigazgatási tájékoztatófüzetek tradicionálisan csontszáraz, túlnyomórészt vizionált projekteredményfelsorolását kívánja megtörni némi pinával.

A kezembe került márciusi szám rögtön az első lapozás után a fideszes ex-frakcióvezető családi fészkének bensőségét tárja elénk, hátul pedig Puskás András alpolgármester formál mesterkélten boldog á-t száján ugrás közben, kezében Guitar Hero, jobbján fia. A körülölelő képekből kiderül, hogy Rogán ugyanúgy tud kék pólóban kanapén mosolyogni és büszke apaként gyermekére nézni, mind bármelyikünk, mi több, értéket képvisel neki felesége, Cilike szülőházáról készült olajfestményük; Puskáson mindeközben megrögzött kosaras portékájaként díszeleg ránézésre hamisított Cleveland Cavaliers melegítő pólója. Határozott vektorként töri útját az emberi vonal. A saccper húsz oldalas pletykalap fennmaradó 17 töltelékoldalán néhány, túlnyomórészt vizionált projekteredmény felsorolása után érkezik a helyi celeb Szipál Márton parasztvakításra tökéletes hollywoodi karrierje, a talkshowszamaritánus szerepe előtt vörösmarty téri gesztenyeárusként funkcionáló Joshi Barath mély szerelme a Vörösmarty Tér irányába, Balogh Gábor öttusázó és Egy Playmate modell barátnőjének az olvasókkal Miamiból megosztott szextippjei, az ötmillió szépségkirálynő országában kötelező 'Legszexibb Rendőrlány' rovat és a még kötelezőbb Kordáék, akik csak úgy. Kivitelezésében, tartalmában hundertprozent pletykalap, ingyenesen terjesztéssel.

Az V. Kerület Önkormányzata megalapozottan lépett a rendeltetés szerinti általános iskolás papírgyűjtések tartóbálájaként szolgáló ingyenes körzeti hírlapok bulvárosításával. Magyarországon a rendszerváltás utáni rendezetlen médiaviszonyok gyökerein megkapaszkodva egyrészt igen erős a lokális sajtó, másrészt a bulvár a nép lelke. Utóbbi világsztenderd, ám a helyzet annyiban másabb itthon, hogy a lakosság méretéből adódóan kicsiny és ezer darabban fekvő az a réteg, amelyet a csillagaink bevonása nélkül eredményesen lehet egy füst alatt megszólítani. A bulvár pedig alapvetően jó, napi másfél millió magyar azért mégsem tévedhet. A bulvársajtóba be kell kerülni, mivel a másfél millió embernek úgy kéne nem tévednie, hogy az a belőlük élőknek jó legyen.

Lapot csinálni pedig hosszútávon kifizetődőbb, mint lojális újságíróbázist kialakítani és ápolgatni. Márpedig a lapokat manapság csinálják, nem írják, ne adjisten szerzik; a Hírlap óta tudjuk, hogy laptulajdonos nem úgy lesz valaki, hogy okos és kap, hanem úgy, hogy gazdag és vesz. A belvárosi elnöklésnek szintúgy van pénze arra, hogy egyéb információs csatornáin kívül fenntartsa ezt a giccset.

Saját, hosszútávú politikai hasznát nézve nagyon is jól teszi.

Címkék: fidesz bulvár magyarország politikaikommunikácio

Szólj hozzá! · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://danteraktiv.blog.hu/api/trackback/id/tr721036235

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fortnite Hack Godmode Exploit 2018.08.23. 16:16:18

Hányas erősségű a magyar dokument? Zseniális weboldal a világ útleveleiről - világevő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása