HTML

Danteraktív

Az információs dzsungel könyve.

Ezek követnek

Nagy pénz, grundfoci - 2. rész

danteraktív 2009.05.21. 13:22

Azért nehéz bármit is mondani a Fidesz MPSZ európa-parlamenti kampányáról, mert egyrészt a választáson valúszínűsíthető egymillió százalékos győzelmük mindenféle jelenlegi kritikát ellehetetlenít, másrészről pedig Orbán Viktor seggét nyalni a  szociáldemokrácia zászlaja alá ültetett narancsmezők árnyékában nem független bloggerre vallana. Két út látszik kirajzolódni: vagy semmit se mondok csak azt, hogy "Ha nem tetszik, el lehet menni más blogot olvasni!", vagy mégis mondok valamit (a kezdőmondatban kifejtett bármi helyett), és mivel a Csintalan műsorba betelefonáló nyugdíjasok nem olvassák tömegesen a Danteraktívot, csak Ti fogtok lehülyézni, hogy dehát nyertek, akkómeg?!
 
Felmerülhet a kérdés, hogy vajon az esélytelen, vagy az esélyes pártok felelőssége új irányok behozatala egy politikai kampányba? Előbbiek szorulnak-e figyelemfelkeltő kamikazeakciókra jobban, vagy utóbbiaknak van nagyobb mozgásterük eltérni a standard morcos, de reménykedő plakátcsaládoktól? Tízből kilencen nyílván az egyest mondanák, én azonban leszek az aki iksz/kettőt rak. 7-8 év dicstelen szocialista kormányzás után a Fidesz akkor is lépésben nyerne az EP -, országgyűlési választáson, ha Orbán egyik népbarát zakója látná el a párt kommunikációs feladatait, Répássy Róbert pedig Szíjjártó Péterrel vívna öldöklő párharcot a Mónika Show április elsejei különkiadásában arról, milyen arányban oszlik meg kettejük között a 110 IQ. Ilyeténképpen soha vissza nem térő alkalom nyílhatna arra, hogy ha nem is felejtik el az ökölbe szorult arcú flanel inges kisvállalkozó allegóriáját, érdeklődhetnének annak hogyléte felől.
 
Társadalmi párbeszédet - a magyar polkomm loch nessi szörnye, rengeteget hallani róla de még senki sem látta - kezdeményezni ildomos lenne, meg lehetne vitatni melyik lámpavasra akasszuk fel a kommunistákat, hogyan verje vissza a magyarság pajzsa a régió pénzügyi instabilitását meg a buzikat, stb... Happened to be ennek eszközét megszülte már a külvilág a webkettes és -hármas technológiák személyében, mi több, remek példákat is szolgáltatott annak használatára (Obama, Boris JohnsonBarroso). A hazai netező mindeközben lehet a Fidesz fanje a Facebookon, illetve nézhet kampánnyitó összefoglalót Armageddonos zenére, online TV címen...
 
Marad a remény.

 

Címkék: fidesz magyarország obama socialnetwork politikaikommunikácio

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://danteraktiv.blog.hu/api/trackback/id/tr991135380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása