HTML

Danteraktív

Az információs dzsungel könyve.

Ezek követnek

Fasizmus.hu

danteraktív 2009.01.09. 13:35

Érdekes jelenséggel találkozhatsz, ha beírod a keresőbe a 'szélsőjobb' és az 'erősödés' szavakat. 0,17 másodperc alatt arcba kapsz egy évtizedet átölelő gyűjtést  a radikálisok térnyeréséről, időponttól és apropótól függetlenül mindvégig a fenyegető erőre kapás stádiumában. Amennyiben tehát a képzeletbeli széljobb-index olyan 45 fokosan emelkedne, mint ahogy az az Origótól kezdve, a Hetek onlineon át a Munkáspárt sajtóközleményekig predikálva volt az kétezres években, akkor most Csurka István újévi köszöntőjének centralitása lenne a politikai blogok fő témája így a parlamenti ülésszünet közepén. A múlt század második felétől persze világtendencia bal- és jobboldalon a másik oldal peremével riogatni (Habermas mindezt részletesen kifejtette), emigyen a magyar pártok retorikájából is kihámozható, hogy hazánk pl. 5 millió fasisztára és 5 millió kommunistára oszlik. Legyen. Nem is célom bármelyikük alá sorolni, elég ha a kőhülyék elhiszik, hogy ez így van, inkább arra szeretnék rávilágítani, ahogyan a jelenlegi ellenségképkeresgélési trendek átcsoportosultak oda, amit éppen bámulsz Ti. Olvasó: az internetre.
 
Vegyük a mainstream média két felfestett radikálikonját. Itt van rögtön az elsőszámú peremjobb celeb, Tomcat. Emberünk jó érzékkel nyúl az újmédiához: blogol, flashmobokat szervez online, (ön)PR-akciókba kezd. Ki emlékszik olyan nemzeti ünneppel kapcsolatos híradásra az elmúlt években, ahol megelőzte az állami megemlékezés beszámolója a 'Polgár Tamás, ismertebb nevén Tomcat' szófordulatot? Lehet szeretni/nem szeretni, istenítik általa 'tomcatista köcsög'ként leírt Irving-wannabe tinik, antikrisztust látnak benne durci nyugdíjasok, nagyokat nyelnek szocialista frakciótagok mikor oldalágon beoson sajtótájékoztatókra, vagy éppen NBH-bérencezik publicitás hiányában irigyei. Csakúgy, mint Kelemen Annát a saját univerzumában. Oder tegye fel a kezét, aki ismerné a Kurucinfot, ha nem lettek volna a személyiségi jogokkal kapcsolatos botrányok!? Jegyzem nem rossz trükk oldalletöltés növelésre. Kipróbálom, még egy bőrt le lehet-e róla húzni. Draskovics Tibor mobiltelefonszáma: 30/218-7705. (majd szólok, ha hívnak;)
 
Majd adva vagyon egy időközi választás Ferencvárosban, Tomcatről pedig kiderül a maga 13 érvényes kopogtatócédulájával, hogy nem a legkomolyabb politikai tényező. A Kurucinfo napi 30-35 ezres látogatottsággal reklámozza magát a médiaajánlatában, ami önmagában sem sok, ráadásul jegyezzük, hogy egy világszinten hiteltelen mérőközpont adataira támaszkodva. Visszanézve a  Magyar Fórumból megjelenésenként a 90es években átlagosan 20-22 ezret vettek, ami egy nagyon óvatos ots becsléssel is bőven eléri a KI-t. Ha pedig elvonatkoztatunk a sajtószámoktól, akkor láthatjuk, hogy jelenleg a Jobbik jelzett 3 százaléka miatt megy a Nagy Nemzeti Jaj!, miközben régiónkban, beleértve Ausztriát is simán parlementbe, vagy akár kormányra szokás hasonló politikákkal kerülni. Ezek az adatok alátámasztják, hogy a széljobb egy grammnyit nem erősödött, csak gyorsan hozzászokott az átalakult közlési csatornákhoz és rendeltetésszerűen használja azokat. Az összes politikai érdekcsoport legnagyobb örömére, zárójel bezár, pont.
 
Polkomm körben a lehető legvonzóbb az online kommunikáció: gyorsan és ingyen kiabálhat mindenki; előtte azért kellett némi szervezés meg tőke hozzá. 10 éve a releváns print lapokban zsidóztak-cigányoztak, most blogokon zsidóznak-cigányoznak akik zsidóznak-cigányoznak public. Aki pedig nem járt Csurka lakossági fórumokra régen, azt most sem hozza lázba Novák Előd észosztása.
 
"Magyarországon nincs fasisztaveszély" - Eörsi Mátyás, SZDSZ, 2007.08.31.
 
Ma sincs, csak mi lettünk még inkább netfüggők.

Címkék: socialnetwork politikaikommunikácio

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://danteraktiv.blog.hu/api/trackback/id/tr10867323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása