HTML

Danteraktív

Az információs dzsungel könyve.

Ezek követnek

Prodigy Re:launch

danteraktív 2008.12.27. 20:38

Van már párhetes a hír, szóval lehet nem mondok sok újat: a Prodigy '97 óta először jelentet meg albumot eredeti felállásban. Az oldalukon free downloadban hozható az Invaders Must Die, az első maxi. Zeneileg inkább jópofának mondanám, mint jónak, szóval 80 évesen nem ezzel fogunk ellenérvelni a nagyszülők fiatalságának anakronisztikus zajait kaján mosolyok kíséretében becsmérlő unokáknak - de nem is kell minden zenének megváltania a világot, viccest pölö nagyon sokan akarnak írni, mégsem tudnak. 
 
 
Ami viszont több, mint felkeltette az érdeklődésem ebben a videóban, az a hangyalogó újboli erős nyomatása. Emlékszem volt nekem 12 évesen fekete alapon lila hangyás Prodigy pulcsim (székletté hordtam); ezt vehettem meg a piacon, mert anyukám a nyelvét öltő Keith Flintes pólót visszarakatta a forgóstandon a Backstreet Boysosok közé. Idővel ez is megtetszett, aztán idővel, mikor befésztekte magát a Fila Rap Jam és a Public Enemy a hi-fibe, eltűntek a hangyák - azóta pedig semmi Prodigyhez köthető megjelenésen nem találkoztam velük, most ugrottak be.
 
Howlették tényleg felkészültek arra, hogy elfelejtették őket - legalábbis korábbi sikereikkel próbálják legitimálni az új cuccot, mintha kicsit tartanának attól, hogy önmagában nem fog megállni a lábán. Nem kéne pedig. Ha ez a csapat 11 év után lemezt ad ki, az vákumként szippant be régi rajongót - elektronikus szcénával ismerkedni akaró rookiet egyaránt, arculatilag közvetíti a régi electropunk érzést, van mögötte egy nagyvolumenű vinylnyomda (Cooking Records), ráadásul beindul a saját kiadó is - jegyzem engem meglep, hogy csak most, jegyzem pt.2, hogy vélhetőleg ez rengeteg közepes kópiának fog otthont adni 'tehetséggondozás' címen a jövőben.
 
Prodigyék azzal is világsztárok lennének, ha kiadnának egy olyan lemezt, amin 80 percen keresztül fújják ugyanazt a sípot egy hangszínen. Marketingileg ezzel a lemezzel sem lesz gond, a minőséget meg majd meglátjuk. Egyelőre örüljünk annak, hogy Magyarországon nem vagyunk letiltva a YouTube videóról, manapság ez is egy izmosabb falat kenyér.

Címkék: zene

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://danteraktiv.blog.hu/api/trackback/id/tr96844301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása