HTML

Danteraktív

Az információs dzsungel könyve.

Ezek követnek

Nem vagyunk elég jók Oglinak

danteraktív 2009.02.26. 14:25

Szomorú kis kárpát-medencei igazság, hogy a legjobbjaink mind elhagyják az országot. Így tett korábban Neumann János, Szent-Györgyi Albert és Torghelle Sándor is. Nekünk itt ragadtaknak pedig be kell érnünk a másodosztályú netpolgársággal manapság. A legjobb megosztott tartalmak hozzáférhetőségi térképéről rendre lekerülünk, hitelkártyáink alapján vett beazonosítás után visszazavarnak minket a kezdőlapra a jelentős shopsiteok, sőt, már a kerülőutas külföldi hostszerverek is blokkolják az IP címeinket. Digitális feketék vagyunk egy bitbuszon a hatvanas évek Alabamájában, 2009 elején. Kóka János a mi Rosa Parksunk, csak hülyén áll neki az ülés. Shit happens.

Vannak viszont szórakoztató gengszterrapper wannabeink, erősítvén ezt az áttételes afro vonalat. Némelyikük rockzenekari dobosból, némelyikük fiúcsapat elemből, némelyikük kultis jegyszedőből lett átképezve megélhetési mikrofonistává, és azóta üvölt torkaszakadtából  a ghetto farkastörvényeiről, vagy szofisztikált esetben a pináról.  A magyar g-funk palettán sorakozó önjelölt koronázatlan királyok legnagyobbja  (tömegét tekintve, kilóra) Ogli "Nemzet Gorillája" G, aki High Rollerses feltűnése óta  példátlan értékeket teremtett az AABBCCDD... rímképek, a segg- és alufelni központú videóklippek és a szénbuta amerikamajmolás univerzumában.

Márpedig a true G wannabe a legvégsőkig azonosul idoljai értékrendjével, és még a Youtube videóit is letiltatja szülőhazájában, ha az történetesen Kelet-Európába esik. Személy szerinti - khm - kedvencem Tőle, a Pénteken Berényben c. klipp ugyanis not available in my country. Ki nem hiszi, járjon utána.

Blogbejegyzést nem elegáns no commenttel befejezni, úgyhogy inkább kerestem egy szavak helyett beszélő képet Ogliról.

Címkék: zene youtube

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://danteraktiv.blog.hu/api/trackback/id/tr37967676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása